Informatie

Dr. Boks: boksen als metafoor

Met Dr. Boks biedt Mano Radema jou een unieke sessie boksen aan. Op basis van ruim zeven jaar ervaring heeft Mano verschillende methodes ontwikkeld, allen volledig wetenschappelijk onderbouwd vanuit de sportpsychologie en de bedrijfskunde. Boksen werkt direct, is als een spiegel. En juist daarom zo interessant.

Wil jij jezelf graag verder ontwikkelen, maar loop je steeds opnieuw vast in je plan? Ben je klaar voor verbetering, maar weet je niet waar je moet beginnen? Boek dan nu een bokssessie bij Dr. Boks. Een sessie duurt 90 minuten en bestaat uit een combinatie van boksen en zelfreflectie. De basis ingrediënten? Humor, directheid, helderheid en bondigheid.

“Je hebt altijd een keuze.”

Tijdens de bokssessie wijst Mano je op verschillende aspecten en koppelt hij dit terug naar bijvoorbeeld je werkhouding of je persoonlijke leven. Door constant te observeren, dingen te benoemen en vragen te stellen, weet hij altijd de juiste snaar te raken. Mano gelooft namelijk dat iedereen zichzelf altijd meeneemt. Naar het werk, tijdens het sporten, een avond uit met je vrienden en tijdens een bezoek aan je ouders. Door in te spelen op opvallende kenmerken die zichtbaar worden tijdens het boksen, weet Mano je de juiste tools aan te raden om je verder te ontwikkelen. Er is namelijk altijd ruimte voor verbetering. Door een bokssessie van Dr. Boks wordt dit duidelijk. De sport wordt dus niet alleen als metafoor gebruikt, maar dient ook als een spiegel. Tijdens de oefeningen ontstaat er een magie en wordt je geconfronteerd met jezelf. Dr. Boks weet je in je hart en ziel te raken.

Waarom boksen?

Wat boksen onderscheidt van andere sporten? Dat is simpel. Boksen is spannend, uitdagend en heel direct. Je komt onder druk te staan, je voelt stress. Je moet continu blijven opletten. Dit zijn dingen die je veel in het dagelijks leven tegenkomt. Hierdoor worden juist bij het boksen al je positieve en negatieve kenmerken zichtbaar en kun je je verder ontwikkelen. Er is een patroon te ontdekken en waar een probleem is, is ook altijd een oplossing.

En waarom moet jij je nu meteen opgeven voor een bokssessie bij Dr. Boks?

Omdat er bij iedereen altijd een ontwikkelpotentieel aanwezig is. En bovendien kan het een bevestiging geven van alle dingen die al wel heel goed gaan. Helaas zijn mensen vaak gewoontedieren. In je werk kom je daarom al snel in een routine terecht. Hieruit komen is lastig en daarom is het goed om er zo nu en dan even bij stil te staan. Met Dr. Boks kan dit op een creatieve manier. Hier wordt de gewoonte doorbroken, worden nieuwe inzichten en nieuwe perspectieven geboden. Vraag jezelf af: “Wil ik verder gaan op deze manier? Of is er ruimte voor verbetering?”